Hoppa till innehåll

Golvläggare, Klassrum

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1100 poäng

Yrkespaket med kurser från Bygg- och anläggningsprogrammet utformat för arbete som golvläggare med läggning av olika golvmaterial såsom plastmattor och homogena parkettgolv och uppsättning av olika väggmattor. Utbildningen blandar teori och praktik och har APL, en obligatorisk del av utbildningen. Efter genomfört yrkespaket påbörjas en kvalificeringstid genom en lärlingsanställning i ett
branschföretag. Under kvalificeringstiden som är 24/30/36 månader beroende på yrke så har
du en lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar kurslitteratur själv.

Körkort (B) är en fördel.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

BAXAFN

Anmälningskod

BAXAFN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

2 Kursstarter

 1. Kursstart 3365396

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Golvläggare arbetar främst med golvbeläggning i olika material tex: plast, linoleum, kork, klinkers och kakel. Du ska också kunna utföra specialjobb som till exempel mönsterläggning av parkettgolv. Ett arbetsområde för en golvläggare är även väggar och golv i våtutrymmen. Arbetar i både renoverings- och ombyggnadsprojekt. Som golvläggare arbetar man främst inomhus. Golvläggare arbetar mycket knästående därav krävs en god fysik.

  Utbildningen är på heltid och under dagtid. Undervisning sker på skolan och du förväntas att aktivt närvara och avsätta tid för studier måndag – fredag mellan ca 7:30 – 15:30 (klassrum, verkstad och hemstudier). Praktiska och teoretiska uppgifter varvas. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen och är betygsgrundande. Utbildningen är CSN berättigad.

  Inom vuxenutbildning förekommer inte några studieuppehåll som vid tex påsk, sommar eller jul.

  Utbildningen genomförs hos:
  Bergstrands Vuxenutbildningar
  ?Ranhammarsvägen 14 Bromma
   

 2. Kursstart 3496859

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Det är lätt att ta sig till våra lokaler med hjälp av kollektivtrafiken. Du utbildas i en vuxenmiljö med schemalagda lektioner men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion. Vi har öppet varje måndag- fredag mellan 08.00 - 16.00. Du har även tillgång till vår digitala lärplattform där du kan koppla upp dig när du vill, var du vill. 

  Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteratur är delvis digital, men litteratur som du behåller betalar du. Arbetskläder (enligt lag) och skor bekostar du själv.

  Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.
  Utbildningen hålls i våra lokaler på Fryksdalsbacken 26, Farsta.

  Vid frågor är du välkommen att kontakta Vivi Johansson, Studie- och yrkesvägledare, tel: 0723973724, Email: vivi.johansson@ya.se.