Hoppa till innehåll

Barnskötare - Elevassistent Bas

Barn- och fritid

Distans, 900 poäng

Om utbildningen till barnskötare/elevassistent BAS

Vi erbjuder en komvuxutbildning på gymnasial nivå för dig som vill bli barnskötare eller elevassistent. Utbildningen till barnskötare/elevassistent passar dig som vill arbeta med barn och unga och bidra till deras utveckling. Observera att detta är en basutbildning. Du behöver ansöka till påbyggnadspaketet för inriktning barnskötare eller inrktning elevassistent för att slutföra utbildningen.

Studieupplägg

Utbildningsupplägget är flexibelt och anpassas efter dina förutsättningar, förkunskaper och individuella behov. Vi har lärare som finns här för dig och hjälper dig med dina studier. Du kommer ha lärarledda lektioner samt använda vår lärplattform där kurserna samt studiematerial, instuderingsfrågor och övningsuppgifter finns tillgängliga.

Praktik ingår

Praktik, eller APL (arbetsplatsförlagt lärande) som det heter, ingår i utbildningen. Där får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Vi väljer noggrant ut och kvalitetssäkrar arbetsplatserna. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken.

Alla som ska ut på APL behöver ha ett utdrag ur belastningsregistret. Du kan läsa mer på Polisen.se. Tänk på att ordna detta i god tid innan, då det kan ta tid att få det. Du går ut på APL ganska omgående i utbildningen och behöver då visa upp utdraget från belastningsregistret på den förskola/skola som du praktiserar hos.

Betyg

Utbildningen är betygsgrundande på gymnasial nivå.

Förkunskaper som krävs

Du måste ha godkända betyg i svenska från grundskolan/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.

Heltidsstudier

Utbildningen är på heltid (100%) och du läser den på ungefär 18 månader. Detta är en basutbildning. 

Jobbmöjligheter efter utbildningen

Jobbmöjligheterna anses vara mycket goda. Barnskötare och elevassistenter behövs eftersom att antalet barn i förskoleålder och skolålder fortsätter att öka. 

Bra egenskaper hos dig som vill bli barnskötare eller elevassistent

Att läsa till barnskötare/elevassistent passar dig som har följande förmågor:

  • Ansvarsfull: Barnskötare/elevassistenter tar hand om barn som är beroende av din hjälp.
  • Inspirerande: Förskoleverksamheten arbetar aktivt med att inspirera och stimulera barnen. I arbetet är det bra att ha ett konstnärligt intresse.
  • Pedagogisk förmåga: I arbetet är det bra att ha ett pedagogiskt intresse. Förskoleverksamheten arbetar aktivt med att förbereda barnen inför skolstarten.
  • Simultanförmåga: Förmåga att göra flera saker samtidigt. Barnskötaren/elevassistenten behöver kunna dela sin uppmärksamhet mellan barnen så att alla blir sedda och det inte är risk för några olyckor eller att något barn försvinner vid utevistelse eller utflykt.
  • Stresstålighet: Yrket kan vara krävande med många aktiviteter som sker samtidigt.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

BFXAAN

Anmälningskod

BFXAANDI45HAC

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Utbildningens webbsida (Länk till extern sida.)

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.