Hoppa till innehåll

Bagare & Konditor

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Klassrum, dag, 1400 poäng

Som utbildad Bagare och Konditor får du enkelt jobb. Du lär dig bemästra yrket genom praktiskt arbete tillsammans med erfarna handledare, och en stor del av utbildningen sker på ett riktigt bageri eller konditori. När du kan grunderna, som att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker som chokladtemperering, får du jobba med den mer kreativa delen. En deg kan bli alla möjliga sorters bröd och du får själv skapa dina egna delikata bakverk med trendsättande look. Glöm heller inte att du får provsmaka alla frallor, praliner och andra läckerheter. Det här är yrket för dig som är praktiskt lagd, skapande och har en ”sockertand”. 

Du gör även praktik på en arbetsplats. Första hälften av utbildningen sker på skolan och därefter är utbildningen praktikförlagd.

Utbildningens sista kurs kan ersättas med Bageri 4

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Ämnes-/kursplan

RLXACN

Anmälningskod

RLXACNKD70HAS

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.