Hoppa till innehåll

Betongarbetare, Klassrum

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1100 poäng

Yrkespaket med kurser från Bygg- och anläggningsprogrammet utformat för arbete som betongarbetare. Betongarbetaren är specialist på arbeten med betong. Du arbetar med armering av betongkonstruktioner, gjutning, golvläggning, montering av betongelement samt mycket annat. Utbildningen blandar teori och praktik och har APL, en obligatorisk del i utbildningen. Efter yrkespaketet följer färdigutbildning på ett företag inom branschen. Färdigutbildningen får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling.
I utbildningen ingår obligatorisk APL, som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

BAXADN

Anmälningskod

BAXADN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

2 Kursstarter

 1. Kursstart 3365267

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Som betongarbetare arbetar du med hus, väg och brobyggen. Du armerar och gjuter både golv, väggar, grunder och pelare. Förtillverkade betongelement blir allt vanligare och betongarbetaren tar hand om och monterar elementen på plats.
  Arbetet kan vara fysiskt krävande, men hjälpmedel som byggkranar och betongpumpar underlättar arbetet.

  Utbildningen är på heltid och under dagtid. Undervisning sker på skolan och du förväntas att aktivt närvara och avsätta tid för studier måndag – fredag mellan ca 7:30 – 15:30 (klassrum, verkstad och hemstudier). Praktiska och teoretiska uppgifter varvas. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen och är betygsgrundande. Utbildningen är CSN berättigad.

  Inom vuxenutbildning förekommer inte några studieuppehåll som vid tex påsk, sommar eller jul.

  Utbildningen genomförs hos:
  Bergstrands Vuxenutbildningar
  ?Ranhammarsvägen 14 Bromma
   

 2. Kursstart 3496799

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Det är lätt att ta sig till våra lokaler med hjälp av kollektivtrafiken. Du utbildas i en vuxenmiljö med schemalagda lektioner men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion. Vi har öppet varje måndag- fredag mellan 08.00 - 16.00. Du har även tillgång till vår digitala lärplattform där du kan koppla upp dig när du vill, var du vill. 

  Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteratur är delvis digital, men litteratur som du behåller betalar du. Arbetskläder (enligt lag) och skor bekostar du själv.

  Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.
  Utbildningen hålls i våra lokaler på Fryksdalsbacken 26, Farsta.

  Vid frågor är du välkommen att kontakta Vivi Johansson, Studie- och yrkesvägledare, tel: 0723973724, Email: vivi.johansson@ya.se.