Hoppa till innehåll

Drifttekniker inom mät- och processteknik, Klassrum

El och Energi

Klassrum, dag, 800 poäng

Drifttekniker inom mät- och processteknik
Yrkespaket med kurser från El- och energiprogrammet med inriktning mät- och processteknik.

Du läser av automatiska system för att säkra att allt fungerar eller se om det finns fel någonstans. Vid felsökning används tekniska hjälpmedel, bl. a thermografering och olika mätinstrument.
Felsökningsarbete kan likna detektivarbete, fel måste hittas och åtgärdas fort. Du behöver bedöma vilka resurser ska kallas in för att avhjälpa felet. Det innebär att du behöver samarbeta med flera andra yrken såsom drift- eller underhållsingenjörer, kommun och mark- och anläggningsföretag.

I utbildningen ingår obligatorisk APL, som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv. Du kan även behöva uppvisa ett intyg från belastningsregistret som du ansöker om via polismyndigheten. www.polisen.se

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska 1/svenska som andraspråk 1, engelska 5 och matematik 1a/b/c eller motsvarande kunskaper.
B-körkort är en fördel vid arbete efter utbildningen.

Ämnes-/kursplan

EEXAJR

Anmälningskod

EEXAJR-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3443370

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Drifttekniker inom mät- och processteknik

  Har du intresse för teknik och tycker om problemlösning så kommer du att trivas att arbeta med mät- och processteknik. Du läser av automatiska system för att säkra att allt fungerar eller se om det finns fel någonstans. Vid felsökning används tekniska hjälpmedel, bl. a thermografering och olika mätinstrument. Felsökningsarbete kan likna detektivarbete, fel måste hittas och åtgärdas fort. Du behöver bedöma vilka resurser ska kallas in för att avhjälpa felet. Det innebär att du behöver samarbeta med flera andra yrken såsom drift- eller underhållsingenjörer, kommun och mark- och anläggningsföretag. Det är ett spännande, kreativt arbete, en dag är inte lik den andra. Du arbetar med samhällsviktiga funktioner, att bl. a vatten och värme levereras till sjukhus, bostäder etc.

  Utbildningen är på heltid och bedrivs i våra lokaler på Vasagatan 15 vid T-Centralen. Juluppehåll v. 51 och 52.

  Undervisningstid: 11 timmar per vecka
  Lektionstider:
  Onsdag 12:00-15:30
  Torsdag-fredag 8:30-12:20

  Förkunskaper: Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.