Hoppa till innehåll

Personbilsmekaniker, Klassrum

Fordon och Transport

Klassrum, dag, 1300 poäng

Yrkespaket med kurser från Fordons- och transportprogrammet utformat för arbete som personbilsmekaniker. Utbildningen blandar teori och praktik och innehåller APL, en obligatorisk del av utbildningen. APL omfattar minst 15% av utbildningen. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. B-körkort.

Ämnes-/kursplan

FTXADN

Anmälningskod

FTXADN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3496902

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Det är lätt att ta sig till våra lokaler med hjälp av kollektivtrafiken. Du utbildas i en vuxenmiljö med schemalagda lektioner men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion. Vi har öppet varje måndag- fredag mellan 08.00 - 16.00. Du har även tillgång till vår digitala lärplattform där du kan koppla upp dig när du vill, var du vill.

  Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteratur är delvis digital, men litteratur som du behåller betalar du. Arbetskläder (enligt lag) och skor bekostar du själv. Vi tillhandahåller till bra pris.
  Skyddskläder kostar ca 500;- litteratur ca 1000 ;-.

  Personbilsutbildningen är upplagd att eleverna är i skolan två-tre dagar i veckan där de får både teoretisk och praktiska lektioner. Resterande dagar studerar eleverna hemma eller i skolan samt är ute på APL, praktik.
  Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.

  Utbildningen genomförs av YrkesAkademin AB och vi finns Pionjärvägen 75B, Arlanda stad.

  Vid frågor är du välkommen att kontakta Vivi Johansson, Studie- och yrkesvägledare, tel: 0723973724, Email: vivi.johansson@ya.se.